Nu demult, fumatul unei țigări de foi în timpul cinei era considerat un păcat. În momentul în care se sfârșea cina, iubitorii de havane intrau în așa-numita cameră de fumat, pentru a nu deranja nefumătorii nici macar cu un fir de fum.

Însă vremurile s-au schimbat, fumătorii profesioniști au descoperit mai multe gusturi și mai presus de toate știu cum să se bucure de aceste mici plăceri ale vieții. Cine-ar contesta faptul că vinul potrivit amplifică gustul unui preparat din carne? Sau că un meniu excelent preparat va evidenția calitățile unui vin bun? Simțurile noastre sunt capabile și de alte alianțe de acest gen.

CONTRIBUŢIA ŞEFILOR BUCĂTARI

În general, multumită șefilor bucătari, țigările de foi au fost acceptate oficial ca membri în lumea gastronomică. În special, Alain Sanders, Guy Savoy, Alain Dutournier și Pierre Troisgros, au fost printre primii maeștri care au promovat havanele.

Pentru a-și surprinde clienții, maeștrii bucătari au început prin a le oferi clienților lor țigări de foi în restuarantele în care stăteau confortabil savurând o clipă de relaxare. Aceștia pot să vorbească la nesfârșit despre combinațiile dintre Bordeaux și Ramon Allones 8.9.8 sau despre gașca Bearnaise și Rafael Gonzalez Lonsdales. De reținut este faptul că trebuie evitate dulciurile atunci când se optează pentru aceste combinaț ii, întrucât pot modifica senzațiile gustative ale țigărilor de foi.

BUCĂTĂRIA CONTINENTALĂ

Deși cei trei piloni ai gastronomiei europene: Franța, Italia și Spania au pe cât de multe similitudini pe atât de multe diferențe, aceștia au o bază de date comună în ceea ce privește prepararea mâncărurilor și condimentele folosite. Astfel, considerând similitudinile dintre aceștia, putem adapta aceleași tipuri de țigări la toate trei. Cele mai potrivite alegeri: țigări de foi puternic aromate, cu tente lemnoase, pământii sau florale, care sunt în același timp rotunde și bogate în uleiuri esențiale precum Punch și Partagas.

BUCĂTĂRIA ASIATICĂ

Natura condimentelor asiatice, alăturate gustului delicat al anumitor mâncăruri, necesită anumite aptitudini în selecția celor mai potrivite țigări. Această alianță (cea dintre preparatele asiatice și țigările de foi) poate fi surprinzătoare pentru unii, însă este foarte bine pusă în valoare de un vin alb cum este cel de Loire Valley. Cele mai bune alegeri: țigările de foi ușoare și proaspete merg cel mai bine cu mâncărurile condimentate. Ţigările de foi rotunde, uleioase, cu arome lemnoase se recomnadă în compania preparatelor mai ușoare, mai subtile, iar țigările de foi tari, robuste merg în compania ghimbirului. Se recomandă Hoyo de Monterey, El Rey del Mundo, Saint Luis Rey.

BUCĂTĂRIA ORIENTULUI MIJLOCIU

Bucătăria expansivă, bine conturată din această zonă se potrivește de minune cu țigările de foi tari, robuste, dar în aceeași măsură și cu cele mai subtile. Varietatea mare de arome din fiecare fel de mâncare, ìsolicităî o țigară de foi care să ìlegeî aceste feluri, alăturata unui Riesling sau unui Pinot Gris. Se recomandă țigările de foi foarte aromate, complexe, cu accente pământii și combustie consistentă, al cărui gust persistă, cum sunt: Bolivar, Ramon Allones, San Cristobal de la Habana.

Articolul precedentAGUA CALIENTE – CAZINOUL CARE A TRECUT PROBA TIMPULUI ŞI A PROHIBIŢIEI
Articolul următorUn start promițător pentru primul show de gaming din Bulgaria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.