Prima ediţie

Pentru că preţuim gastronomia locală de calitate, ne implicăm în relansarea târgurilor ţărăneşti de odinioară. Prin organizarea acestui eveniment urmărim sprijinirea micilor producători locali şi familiarizarea consumatorilor cu produsele acestora, înainte ca reţetele şi cunoştinţele culinare să se piardă.

Slow Food este o organizaţie internaţională fondată ca replică la fast food-uri şi viaţa grăbită, precum şi la interesul scăzut manifestat de societate pentru provenienţa şi gustul alimentelor consumate. Prima ediţie a Târgului de produse tradiţionale Slow Food la Sibiu este organizată de Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu în colaboare cu Fundaţia ADEPT, Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Consiliul Judeţean Sibiu şi Slow Food Târnava Mare.

Meniu pentru toate gusturile

Târgul de produse tradiţionale Slow Food se deschide la Sibiu în 10 iulie, începând cu orele 10.00. Toţi cei care îşi doresc să guste alimente proaspete, preparate după reţete tradiţionale, sunt aşteptaţi în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
De la cele 15 standuri amenajate în zona Etno – Tehno Parc se vor putea cumpăra specialităţi din carne, diferite sortimente de brânzeturi de bivoliţă şi capră, gemuri şi dulceţuri, fructe şi legume proaspete, pâine de casă, oţeturi, ulei de cânepă, miere, siropuri şi sucuri naturale. Cei mici vor dori cu siguranţă o turtă dulce şi o felie de prăjitură sau de cozonac. Probabil că bărbaţii nu vor putea rezista tentaţiei de a savura o bere „Trei Stejari”, cu o tradiţie de peste 100 de ani. Copiii vor fi implicaţi în activităţi ludice de educare a gustului.
Atmosfera va fi întreţinută cu dans şi voie bună de către dansatori de la Junii Sibiului.

Articolul precedentCASINO LIFE & BUSINESS MAGAZINE a incheiat 3 noi parteneriate
Articolul următorHavana Princess Casino si-a inchis activitatea de live casino

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.