Restaurantul Casa Vernescu organizează joi, 19 noiembrie 2009, la ora 20:00, tradiţionalul eveniment „Le Beaujolais Nouveau est arrivé” dedicat deschiderii primei sticle din celebrul vin pentru anul 2009.

În fiecare an, în lumea întreagă, lansarea pe piaţă a vinului Beaujolais Nouveau este o ocazie de sărbătoare, celebrată în mod tradiţional în cea de-a treia joi a lunii noiembrie.

Anul acesta, Casa Vernescu este singurul restaurant din Bucureşti care va serba acest moment mult aşteptat de către cunoscători, cu cel mai bun vin Beaujolais Nouveau marca Georges Duboeuf, adus special din Franţa pentru acest eveniment. Invitaţii, membri ai comunităţii franceze, reprezentanţi ai mediului de afaceri, împreună cu vedete autohtone, vor închina în premieră pentru anul 2009 un pahar din deliciosul vin cu gust aromat de fructe.

Beaujolais Nouveau este produs din struguri Gamay Noir a Jus Blanc, care au un conţinut scăzut de tanin, rezultând un vin uşor de băut. Şi procentul de alcool pe unitatea de volum este scăzut, fiind un vin aromatic scos pe piaţă imediat după fermentare. Până la şase luni vinul poate fi numit Beaujolais Primeur, iar până la un an vorbim despre Beaujolais Nouveau. Este recomandabil ca servirea lui să se facă la o temperatură sub cea a camerei, între 12-14˚C.

Beaujolais a fost întotdeauna un vin de l’année, prin care se marca sfârşitul recoltei în regiunea cu acelaşi nume. Din anul 1937, o dată cu înfiinţarea AOC (Appellation d’Origine Contrôlée), s-a impus regula ca acest vin să poată fi consumat la nivel naţional, doar după data de 15 decembrie a anului de recoltare. În 1951 UIVB (Union Interprofessionnelle des Vins du Beaujolais) a redus termenul de desfacere a primei sticle de Beaujolais la data de 15 noiembrie.

Georges Duboeuf, unul dintre membrii marcanţi ai UIVB, a avut ideea de a organiza întreceri cu cei care duceau sticlele de Beaujolais până la Paris pentru a fi desfăcute. Astfel a atras atenţia mass-media, iar în anii ‘70 acesta devenise un eveniment naţional. În anii ’80 cursele cu Beaujolais s-au răspândit şi în Europa, iar mai apoi în America de Nord şi Asia. În 1985 data a fost restabilită pentru a treia joi din luna noiebrie. Duboeuf a rămas cel mai mare producător de Beaujolais Nouveau din lume, transformând această zi într-o sărbătoare mondială a vinului.

Despre Restaurantul Casa Vernescu:

Restaurantul Casa Vernescu este situat pe Calea Victoriei, în clădirea cu acealaşi nume. Construită în 1821 şi refacută în 1876 de către arhitectul Ion Mincu, Casa Vernescu este în prezent un monument istoric şi de arhitectură care oferă vizitatorilor un spectacol plin de farmec, drapat de suprafeţe strălucitoare, într-o ambianţă majestoasă.

Meniul este semnat de renumitul Joseph Hadad şi este o selecţie rafinată de preparate clasice, cu specific franţuzesc şi creaţii originale.

Articolul precedentInterviu în exclusivitate cu Chris Moneymaker – „Pentru mine, pokerul este cea mai tare slujbă din lume”
Articolul următorRomanian Poker Cup la final

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.