Interviu, în exclusivitate cu Vincenzo Liberti, Executive Chef la casino La Grande Vie

0

La Grande Vie Casino, unul dintre grandioasele casinouri din Europa, este situat în Bucureşti, Calea Victoriei, nr.37B, în incinta Hotel Novotel.

Jocurile live (American Roulette, Black Jack sau variante de Poker) cât şi video slots- cu cele mai noi aparate definesc o locaţie de 7 stele, cu servicii de top. Ca orice locaţie cu standarde ridicate, bucătăria este surpriza excepţională . Executive Chef Vincenzo Liberti ne răspunde cu sinceritatea şi simpatia unui “italiano vero”.

Cum ţi-ai descoperit această pasiune?

M-am născut în Sudul Italiei, în Napoli, o zonă cu o puternică cultură culinară. La vârsta de 13 ani am fost fascinat de apariţia într-o zi la o masă festivă a unui membru al familiei îmbrăcat într-o ţinută specifică bucătarilor care efectiv m-a fascinat! Am vrut să aflu mai multe detalii despre ce înseamnă a fi bucătar, şi astfel am ajuns să studiez de la vârsta de 15 ani cu pasiune tot ce puteam afla despre arta culinară.

O scurtă trecere în revistă a ţărilor prin care ai lucrat?
Am început în Italia, la Milano – restaurantul Vogue – celebru în acea perioadă a evoluţiei modei apoi prin cele mai frumoase colţuri ale lumii: Germania, Insulele Mauritius, Seychelles, Cipru, Alicante şi Madrid -Spania, Portugalia, Bali şi România. În România sunt stabilit de 5 ani, unde am o minunată familie – motivul pentru care nimic nu este mai important.

la grande vie bucatarie

Care este diferenţa între a fi Executive Chef într-un restaurant versus Casino?
Nu credeam că poate fi atât de diferit, că o locaţie poate strânge la un loc oameni din culturi atât de variate, cu gusturi, dorinţe, pretenţii şi aşteptări foarte diferite. Într un restaurant clientul intră în funcţie de specific, de meniu. Aici oamenii intră pentru că au o pasiune: viaţa antrenantă. Un mix de oameni pe care trebuie zilnic să îi surprinzi cu altceva. Un gust nou, decorul bufetului, amabilitatea personalului. Cultura gastronomică este încercată zilnic pentru a fi expusă sub cele mai diverse forme. Trebuie să citim gândurile unui client atunci când ne cere “Vreau să mănânc ceva, nu ştiu ce! “ . Suntem parte din reţeta prin care suntem obligaţi să îi smulgem un zâmbet chiar şi atunci când este mai puţin vesel. Casino-ul este o lume aparte, avem clienţii casei care zilnic vin – şi da- chiar se simt ca acasă! Este nevoie de foarte multă implicare, de a ştii cum să transmiţi emoţia gustului. Nu există satisfacţie mai mare decât atunci când stau şi urmăresc reacţia unui client care gustă dintr-un preparat nou, şi faţa i se luminează!

Cum se desfăşoară o zi obişnuită de muncă?
Nu există nimic obişnuit ! Zilnic trebuie să avem un meniu nou, o combinaţie de gusturi! Preparatele sunt gătite zilnic, calitatea este maximă, prospeţimea fiind garantată de aprovizionarea în fiecare dimineaţă cu cele mai bune ingrediente!

Ce îţi place cel mai mult în meseria aceasta?
Fiind născut în Napoli, o zonă cu o puternică cultură culinară, am fost fascinat de povestea din spatele fiecărui preparat. E simplu: iubesc ceea ce fac, şi iubesc că fac ceea ce-mi place! La sfârşit – când te uiţi în farfurie şi vezi preparatul final vrei doar să stârneşti emoţie. Am învăţat: gustul trezeşte emoţie!

De ce casino şi nu un restaurant celebru?
Pentru că este o experienţă nouă, mă ajută să mă descoper şi să mă dezvolt. Pentru că este o provocare în fiecare zi, pentru că sunt apreciat. Am o echipă de oameni profesionişti, am avut sprijin şi am învăţat foarte multe lucruri noi.


La ce să se aştepte clienţii La Grande Vie Casino de la un executive chef de origine italiană?

La carismă, surprize culinare şi poate o poveste! Deşi majoritatea asociază originea mea cu produse pe bază de paste, fructe de mare şi peşte am învăţat să combin prin preparate de tip Fusion astfel încât să uimesc de fiecare dată pe cel ce încearcă. Un exemplu: în restaurantul în care era client actorul Steven Seagal i-am oferit Crème Brulle cu ingredientul surpriză ceai de muşeţel! Pot spune doar atât: a mâncat 3!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here